LEKER ER VIKTIG FOR EN BABYS UTVIKLING

Hva er fordelene med leker for et barns utvikling? De fleste foreldre er ikke klar over dette, men leker i barnas liv oppmuntrer til utvikling på måter vi aldri kunne ha forutsett. Gitt deres betydning, fungerer leker som det primære mediet for tidlig barneopplæring.

Ifølge forskning er lekbasert læring avgjørende for et barns utvikling. I babyens verden fungerer leker som et middel til avslapning, som lar dem frigjøre overskuddsenergi. Leker vil øke barnas fantasi og hjelpe dem med å løse problemer mens de prøver å finne ut av enheten.

Fordelene med pedagogiske leker

Barna dine kan ha stor nytte av pedagogiske leker etter hvert som de vokser.

Emosjonelle og sosiale utviklingsforbedrende leker

Ved hjelp av leketøysindustrien begynner barnet ditt å forstå hvem de er. Barnet ditt vil begynne å forstå at refleksjonen de ser skyldes bruken av speil. For dette er vår Penguin Tummy Time Mirror ideell. De kan enkelt oppleve, kontrollere og uttrykke følelsene sine gjennom leker. Barnet ditt lærer også gjennom samhandling og samarbeid.

Elementer for å øke IQ

Bruk av pedagogiske leker vil forbedre barnets hånd-øye-koordinasjon. Babyens intelligensnivå heves som et resultat av at hjernen deres er engasjert i tenkeaktiviteten og fanger opp nye evner fra leken. Etter hvert som barnets kognitive evner utvikler seg, vil også deres motoriske evner øke.

Leker som forbedrer veksten av problemløsningsevner

Mens de prøver å sette sammen blokkene fordi de må følge en trinn-for-trinn-prosedyre, hjelper pedagogiske leker som sensoriske blokker det lille barnet ditt med å utvikle problemløsningsevner. Det lille barnet ditt må bruke resonnement og manipulasjon når du løser problemer og bruker blokker.

Verktøy for å øke fokus

Mens barnets oppmerksomhet er begrenset, vil det å ha et passende pedagogisk objekt, som gåter, hjelpe dem med å fokusere lenger mens de jobber med å løse. Leken vil overtale babyens interesse og konsentrasjon. Gåtene og aktivitetene i Nuby’s Wooden Walker vil holde barnets sinn engasjert.

Leketøy for å øke kreativiteten

Barnets interesse for pedagogiske leker gjør det mulig for dem å være kreative på ulike måter, noe som fører til læring mens de liker leken. Barnet ditt vil tilegne seg tålmodighet og viktigheten av utholdenhet gjennom prosessen.

Utviklingsleker for barnas sanser

Utviklingen av barnas følesanser, syn og hørsel avhenger i stor grad av pedagogiske leker. Barnet ditt kan utvikle finmotoriske og sosial-emosjonelle ferdigheter gjennom disse lekene, som er fargerike, støyende og taktile.

Hva du bør ta hensyn til når du velger leker til barnet ditt

Foreldre må sørge for at barna deres har alderstilpassede leker som vil fremme vekst.

  1. Er leken brutal? Barnets leketøy skal være komplisert nok til at barnet må prøve å forstå hvordan det fungerer og dets årsaker og virkninger. Denne leken fordeler evnen til å uttrykke kreativitet og hjelper barnets finmotorikk å vokse.
  2. Hva med sikkerheten? Sørg for at et leketøy er godt laget og sikkert før du gir det til barnet ditt. Det skal ikke være noen skarpe kanter, og malingen skal være blyfri, bruddsikker, hygienisk og giftfri. De bemerker at slitasje kan føre til at et leketøy som en gang var trygt, blir farlig.
  3. Er leken morsom? Hvis ungen din er kresen, kan de finne den underholdende gjenstanden din som kjedelig. Prøv å ha barnet ditt i tankene når du velger et leketøy. De er i fokus, ikke vi.
  4. Lekens allsidighet Barnets nye leke skal være spennende og forlokkende. En som vil hjelpe barnet ditt å fremme sine kognitive evner.
  5. Lekens holdbarhet Et solid leketøy vil gjøre oppgaven fordi det sannsynligvis vil bli ødelagt, nappet eller tråkket på av barnet ditt, så velg en som er spenstig.