Fordeler med leker

Hvorfor barna dine vil dra nytte av å ha færre leker

Leker er mer enn bare spill. Leker fungerer som grunnlaget for vårt barns fremtid. Barna våre lærer av dem om omverdenen og seg selv. De formidler verdier og formidler budskap. Derfor vurderer intelligente foreldre grunnlaget som barnas leker bygger.

Intelligente foreldre vurderer også hvor mange leker de skal gi barna sine. Mens de fleste lekerom og soverom nå er stappfulle av leker, lærer omtenksomme foreldre å begrense antallet leker barna har tilgang til.

De er klar over at det å gi barna færre leker og adoptere en minimalistisk livsstil vil være til barnas langsiktige fordel:

 1. Barn tilegner seg større kreativitet. Barn som har for mange leker er ikke i stand til å utforske fantasien ordentlig. I et eksperiment overtalte to offentlige helsetjenestemenn fra Tyskland (Strick og Schubert) en barnehageklasse til å legge bort alle lekene sine i tre måneder. Selv om kjedsomheten satte inn tidlig i eksperimentet, begynte barna snart å finne på spill og bruke fantasien når de lekte.
 2. Barns oppmerksomhetsspenn øker. Et barns oppmerksomhetsspenn vil begynne å avta hvis de blir utsatt for for mange leker. Når flere alternativer står på hylla bak dem, lærer en unggutt sjelden å sette pris på gjenstanden foran dem.
 3. Barn utvikler mer vitale sosiale evner. Barn med færre leker lærer hvordan de kan knytte vennskap med andre barn og voksne. De får kunnskap om hvordan man kan føre en produktiv samtale. I tillegg har studier knyttet barndomsvennskap til en høyere sannsynlighet for suksess i skolen og sosiale omgivelser som voksen. Et lykkelig voksenliv er også mer sannsynlig for noen med bedre forhold enn et barn.
 4. Barn lærer å passe bedre på eiendelene sine. Barn som har for mye leker vil naturlig nok ta mindre vare på dem. De vil ikke lære å respektere dem hvis det alltid er en reserveplan. Ta mange leker fra en ung som stadig knuser dem. Han henter den raskt.
 5. Barn setter mer pris på å lese, skrive og male. Barn kan glede seg over litteratur, musikk, fargelegging og maling mer siden de har færre leker. I tillegg vil en lidenskap for kunst forbedre deres forståelse av verdens skjønnhet, følelser og kommunikasjon. Videre vil det hindre barn i å utvikle en usunn avhengighet av skjermtid.
 6. Barn blir mer oppfinnsomme. Studentene får mer enn bare løsningen på et problem i utdanningen; de får også ressursene som er nødvendige for å finne nøkkelen. Den samme ideen kan brukes i lek og fritid. Barn med færre leker lærer å være ressurssterke ved å løse problemer med bare det som er tilgjengelig. I tillegg har gaven av oppfinnsomhet uendelige muligheter.
 7. Barn slåss mindre seg imellom. Det kan virke ulogisk å si dette. Mange foreldre tror at det å ha flere leker vil hindre barna i å krangle fordi det er flere alternativer. Motsatt er dette altfor ofte tilfelle. Om leker slåss søsken. Og hver gang vi tilbyr dem en ny leke, gir vi dem en ny unnskyldning for å kreve territorium over de andre i forholdet. På den annen side må søsken som har færre leker dele, samarbeide og jobbe sammen.
 8. Barn får utholdenhet. For mange leker får barn til å slutte for raskt. Hvis de har en leke som de ikke kan bruke, vil de raskt gi den bort til fordel for en alternativ, enklere en. Barn med færre leker får utholdenhet, tålmodighet og utholdenhet.
 9. Barn viser mindre egoisme. Barn som har alt de ønsker seg tror de kan få alt. Denne tenkningen vil raskt resultere i en usunn (og uegnet) livsstil.
 10. Barn tilbringer mer tid i naturen. Barn som ikke har en kjeller fylt med leker er mer sannsynlig å leke ute og vokse til å elske utendørs. I tillegg er de mer tilbøyelige til å delta i fysisk aktivitet, noe som fører til sunnere og gladere kropper.
 11. Barn oppdager andre kilder til oppfyllelse enn lekegangen. Gangene i en leketøysbutikk vil aldri inneholde ekte lykke eller tilfredshet. Barn som har blitt lært opp penger kan kjøpe det de vil ha falt for samme bedrag som foreldrene. Barn må oppmuntres til å leve ukonvensjonelle liv og finne glede i ting som vil vare.
 12. Barn bor i et penere og renere hjem. Hvis du har barn, vet du hvor raskt leketøy kan ta opp et helt hus. Et hjem med færre leker er mindre rotete, renere og sunnere.

Jeg misliker ikke leker. Jeg støtter barn. Så begrense antall leker barnet ditt har i dag for å gi dem en tjeneste.